Зарежда Събития

08.06.2018 8-9 юни: шесто издание на годишна национална конференция за глобално образование

  • Това event е приключило.

Тазгодишното (шесто поредно) издание на ежегодната национална конференция за глобално образование ще се проведе на 8-9 юни 2018 г. в Центърa за подготовка на ученици за олимпиади на МОН (гр. София, бул. „Драган Цанков“ 21А, срещу „Интерпред“, зад високите дипломатически блокове; вход: от ул. „Димитър Н. Гичев“).

По време на събитието ще станат известни и ще бъдат наградени петимата победители в конкурса „Глобално училище“ 2018, в който взеха участие 55 училища от цялата страна. Получихме изключително интересни предложения и надпреварата е изключително оспорвана, като петимата финалисти ще бъдат избрани от почетно жури в състав: представители на МОН, УНИЦЕФ, СЗО, на академичната общност и директор на училище.

Както ще видите в предварителната програма, първият ден (8 юни) е интерактивен под формата на преживелищно събитие, в рамките на което участниците ще бъдат предизвикани да се конфронтират със собствените си нагласи; ще бъдат поканени да изпробват нови за тях роли и ще имат възможност да наблюдават и анализират човешки реакции, предизвикани от комуникация на трудни теми (психично здраве, равенство между половете в кариерното развитие и др.). Вторият ден (9 юни) е пленарен: поканили сме изключително интересни лектори, предвидили сме време за презентиране на добри практики от училища, ще се проведе и церемонията по награждаване на победителите в конкурса „Глобално училище“ 2018.

Организаторите поемат разходите за транспорт и настаняване на участниците извън гр. София, но тъй като местата са ограничени, побързайте да се регистрирате, попълвайки формуляра за регистрация до 29 май!

Детайли

Начало:
08.06.2018 @ 09:00
Край:
09.06.2018 @ 17:00

Място

Център за подготовка на ученици за олимпиади на МОН
бул. „Драган Цанков“ 21А
София, 1113 България
+ Google Map
Уебсайт:
http://mon-coo.com//