Зарежда Събития

22.04.2011 Деня на Земята

  • Това event е приключило.

„Милиард действия в зелено“ е мотото на Световния ден на Земята 2011 г., който честваме на 22 април. Празникът се отбелязва повече от 40 години, като на този ден правителства, компании, неправителствени организации и милиони хора по целия свят се обединяват с обща отговорност за запазването на планетата.Тазгодишната тема признава правото на милиони индивидуални действия и фокусира вниманието върху личния принос на всеки човек в общия стремеж да живеем по устойчив начин. Целта е да се регистрират един милиард действия за опазване на природата преди провеждането на Световната среща за Земята в Рио де Жанейро през 2012 г.

Денят на Земята е и в международния календар на зелените събития, които се провеждат в над 150 държави, каза за Дарик Мария Гончева, която е организатор на кампании в МОСВ. „Всяка година Денят на Земята отбелязва годишнина от създаването на съвременното екологично движение през 1970 г. Това движение се заражда най-напред в САЩ. Над 170 са държавите, които поддържат тази кауза и всяка година организират събития. България е също една от тези държави“.

С над 45 милиона действия до този момент „Милиард действия в зелено“ е най-голямата екологична кампания в света, която вдъхновява и поощрява хората от всички националности, отделни индивиди и големи корпорации да извършат действие, което да помогне за намаляване на въглеродните емисии и да насърчава устойчивото развитие.

Източник: DarikNews

Архивна страница: devedu.eu

Детайли

Дата:
22.04.2011