Зарежда Събития

06.08.2016 Ден на милосърдието

  • Това event е приключило.
Ден на милосърдието

Посветен на състраданието към жертвите на атомните бомбардировки, войните и тероризма. На този ден през 1945 г. над Хирошима е взривена първата в историята на човечеството атомна бомба, градът е изравнен със земята, а десетки хиляди хора загиват.

На 6 август 2016 г. от 10:00 ч.  Националният музей „Земята и хората“ и Столична библиотека организират Ден на милосърдието, посветен на 71 години от атомните бомбардировки над Хирошима и Нагасаки.

Традиционно в зала „Гигантски кристали“ на Националния музей „Земята и хората“ ще бъде изложен „Камъкът от Хирошима“ – къс от  уличната настилка в Хирошима близо до епицентъра на взрива, с изработен върху него барелеф на богинята на милосърдието Каннон, документалната изложба „Хирошима и Нагасаки“, предоставена на Столична библиотека от Асоциацията за приятелство Хирошима – България, изложба от постери „Атомната смърт в Хирошима и Нагасаки“, предоставена от Асоциация  „Камък за мир“. Всички посетители ще имат възможността лично да напишат свои послания върху специална бланка.

Източник: NGObg.info

Детайли

Дата:
06.08.2016