Зарежда Събития

18.04.2016 Конкурс „Журналистите в училище“

  • Това event е приключило.
konkurs-zhurnalisti-v-uchilishte

Училища от цялата страна могат кандидатстват за участие в инициативата „Журналисти в училище“, която среща ученици от среден курс на обучение с известни български журналисти, носители на наградата „Валя Крушкина – журналистика за хората„.

Инициативата има за цел да провокира интереса на учениците към журналистическата професия, да стимулира сформирането на гражданаска позиция у тях и да популяризира гражданската журналистика, която защитава правата и интересите на хората.

Участието в конкурса става чрез изпращане на попълнен формуляр за кандидатстване на електронен адрес konkurs@wcif-bg.org в срок до 15 май 2016 г. Необходимо е всички кандидати да мотивират желанието си за участие във формата за кандидатстване. Повече за условията на конкурса, както и необходимите документи за кандидатстване, ще откриете тук.

Критериите, по които ще бъдат избрани училищата са: мотивация за участие в инициативата; проявен интерес от страна на учениците; предварително планиране на инициативата, съобразено с периода: 6 юни 2016 г. – 11 юни 2016 г.

„Журналисти в училище“ е част от дейността на Фонд  „Валя Крушкина“. Фондът е един от малкото поименни у нас и е създаден през 2012 г. при Фондация „Работилница за граждански инициативи“ в памет на журналиста Валя Крушкина, дългогодишен кадър на БНТ.

Източник: ФРГИ

Детайли

Начало:
18.04.2016
Край:
15.05.2016
Уебсайт:
http://www.wcif-bg.org/news.php?page=news&&id=2895&v=6

Организатор

Фондация “Работилница за граждански инициативи”
Уебсайт:
http://www.wcif-bg.org/