Зарежда Събития

08.02.2016 Конкурс Училище без насилие и стереотипи определени от пола 2015-2016

  • Това event е приключило.
Конкурс Училище без насилие и стереотипи определени от пола 2015-2016

Министерство на образованието и науката и фондация „Джендър образование, изследвания и технологии” обявиха Третия национален конкурс за звание „Училище без насилие и стереотипи, определени от пола” за учебната 2015-2016 г.

Конкурсът се реализира с финансовата подкрепа на швейцарската фондация „Оук”.

Идеята на конкурса е да даде  възможност на всички училища в страната, които работят за изграждане и поддържане на безопасна училищна среда посредством създаване на толерантни и равноправни отношения в училищната общност, да покажат добрите практики, които развиват и прилагат.

Резултатите от първото и второто издание на конкурса красноречиво показаха, че участието на училищата в този конкурс е не само повод те да прегледат и  оценят полаганите усилия за създаване и поддържане на безопасна и равноправна училищна среда, но това участие е допълнителен стимул за училищните ръководства и педагогическите състави да продължат да работят за превенция на насилието и дискриминацията във всичките им форми. Конкурсът е  един успешен начин училищата в цялата страна да покажат добрите практики, които развиват и прилагат в различни направления, но с един общ фокус – равноправни и ненасилствени отношения между всички членове на училищната общност.

Участието в конкурса е доброволно. В първия етап училищата трябва да  попълнят Карта за оценка на училищната среда. След преглед на пристигналите карти, екип на фондация „ДОИТ” ще посети допуснатите до втория етап на конкурса училища за събеседване с учителите и учениците по въпроси, свързани с ненасилието и равнопоставеността в училище.

Краен срок за получаване на попълнените карти: 15.02.2016 г.

Източник: ДОИТ

 

Детайли

Начало:
08.02.2016
Край:
14.02.2016
Уебсайт:
http://www.gert.ngo-bg.org/article285.html

Организатор

Фондация ,,Джендър образование, изследвания и технологии’’
Телефон:
+359 2 988 7855
Email:
gert@mbox.contact.bg
Уебсайт:
http://www.gert.ngo-bg.org/