СОУ „Св.Св. Кирил и Методий“, Карнобат

Контакти:

address Карнобат 8400, ул. „Димитър Благоев“ 44
website www.kirilimetodikt.com
Facebook Facebook страница
email kirilimetodi@abv.bg

В училището действат ученически парламент и Клуб за ООН вече 6 години. Целта на тези извънкласни дейности е самоуправление, усвояване на умения за работа в екип, работа в мултикултурна среда, както и общуване в толерантност, зачитане правата на другите и емпатийно асертивно отношение.

През последните години в комплексния план на училището биват включвани дейности и инициативи, свързани с помагане, добронамереност, разбиране и съпричастност. Включват се ученици от 1 до 12 клас. Някои от най-успешните дейности  в тази посока са „Околосветско пътешествие“ – запознаване с културата, икономиката, проблемите и обичаите на различни страни по света; информационни кампании по повод трафика на хора, СПИН, толерантност; игри за съпреживяване, обсъждане на филми и книги със сюжети, свързани с актуалната международна политика. състезание „Мама, татко и аз“ – включване на родителите в училищния свят; „Силата е в спорта“ – представяне на възможности за позтитивно прекарване на свободното време. Голяма част от събитията се провеждат на ниво община – участват ученици от всички училища в града, както и представители на местните власти и заинтересовани страни – О“ЗД“, РУП, МКБППМН, ЦОП.

Повишеният интерес на учениците в тези часове показва, че сме на прав път. Събитията се извършват в часовете на класа, извънкласните дейности, както и такива на ниво община. Стараем се да приобщаваме и учителите, които активно участват в дейностите на доброволците, както и чрез провеждане на тренинги и обучения.