СОУ „Д-р Петър Берон“, Костинброд

Контакти:

address Костинброд 2230, ул.“Обединена“ 44
website sou-pberon-kostinbrod.com
Facebook Facebook страница
email sou_pberon_kbrod@abv.bg

Доброволчески клуб и Клуб за екологично образование в училището реализират дейности, свързани с темата за Устойчиво развитие.

В рамките на доброволчески проект „Екологично образование и устойчиво развитие – „Класна стая на открито” учениците се запознават с темата за УР чрез презентация от АСЕМ и чрез участие в построяване на беседка от природни материали. При нейното откриване идеите за УР бяха популяризирани пред хора от местната общност и от други училища, в едно от които проектът щепродължи.

Учителите активно се включиха във всички етапи на проекта , както и участваха в кръгла маса „Глобалните цели за устойчиво развитие и младите хора“.
Доброволческият клуб реализира инициативи със социална насоченост: акции за даряване средства за пострадалите в Мизия; за събиране на капачки – Bulgaria Cap Project; на хартия-дарени средства на дом за деца; базар „ Българската Коледа”.

В Деня на Земята традиционно ще се организира „Световно кафене”, което представя различните държави, тяхната култура и общество.

Ниво общност

Тези инициативи и популяризирането им като пример за социална съпричастност бяха подкрепени от ОбА, частни фирми, родители.