СОУ „Св. Паисий Хилендарски”, Златица

Контакти:

address Златица 2080, ул. „Васил Левски” 2
website sou-zlatitsa.bg
Facebook Facebook страница
email sou_zlatica_06@abv.bg

Училището е отличено с награда “Глобално училище” за 2015 г.

СОУ „Св. Паисий  Хилендарски” се утвърди в района като училище с опит по международни и национални проекти като акцент се поставя на неформалното образование, интеграцията между хората, формиране на толерантност и антидискриминация, създаване на среда, в която всички ученици да се чувстват приобщени и сигурни.

Ниво ученици:

Всяка година учениците от всички класове имат специални часове по теми като: „Безопасен интернет”, „Насилието в клас”, „Разделно събиране на отпадъци”, „Толерантност, дискриминация и антидискриминация”, „Предразсъдъци”  и др. В тях се набляга на ролеви игри и „учене чрез преживяване”. Темите за глобалното образование са дискутирани и в „Клуб добродетели”, групи по проект „С гижа за всеки ученик”, „Евроскола”, проекти по програма „Коменски”, „Младежта в действие”, „Еразъм +” и др.

Ниво учители:

Участие в проекти: „Глобално образование” на С.Е.Г.А, „Едно училище за всички – Индекс за приобщаване” на ЦПО, „Европейски младежки ден” на ЦТО, „И аз мога” към ЕСФ и др.

Ниво училище:

Работа по Индекс за приобщаване, създадени за 21 екипа за работа с деца със СОП, Марчинг бенд и др.

Ниво общност:

Училището е член на НАРД, има създаден Интеракт клуб, ежемесечно наши учители и ученици участват в доброволчески инициативи съвместно с други НПО, Община Златица, клубове в града, читалището и др.

Нашите дейности по всичките нива са отразени в сайта на училището http://sou-zlatitsa.bg/

Представената инициатива „Паисиева седмица” се провежда всяка година в нашето училище и представлява един синтез между национални, европейски и глобални ценности.