27.10.2015 Природата + мен + теб = живот

„Природата + мен + теб = живот“ – под този надслов ученици от Професионална гимназия по лека промишленост, екология и химични технологии – град Ямбол на 26.10.2015 г проведоха кампания в изпълнение на дейностите, свързани с Европейската година на развитие, в рамките на проект „Светът в куфар“. Избраното място за кампанията е специално място за всички граждани на Ямбол, и е един от най-красивите и големи паркове в България.

Преди събитието, участниците в кампанията, с много ентусиазъм и творчество, подготвиха информационни табла, кутийки с еко послания и визуалния символ на инициативата.

Учениците раздадоха информационни брошури и приканиха всички посетители на парка да разгледат подготвените материали.

На поканата се отзоваха граждани от различни възрасти. Те разгледаха символа на кампанията, информационните табла за защитените и редки растителни видове на територията на парка и града, снимките от участието на ученици от гимназията в лятно преключилище „Светът в куфар“ и от екопътека „Бялата река“. Особен интерес предизвика хартата на устойчивия турист, в чието изготвяне са участвала ученици от нашата гимназия и младежи от други градове. Заинтересовани ученици от различна възраст и училища, много от посетителите поставиха и своя подпис в списък с поддръжници и симпатизанти на „хартата на устойчивия турист“.
Всички, подкрепили кампанията, получиха брошури „Бъди отговорен турист и етичен пътешественик“, еко химикал , кутийка с екопослание и други изненади. Малки деца, техните майки, ученици и възрастни ямболии поставиха своите екопослания на специално изработеното дърво – символ на кампанията.

„Природата + мен + теб = живот“ – в този ден това беше най-четеното и споделяно изречение в парка на града!