Зарежда Събития

15.11.2019 Международна конференция „Умната градина. Уроци от природата за всички“

  • Това event е приключило.

Събитието е посветено на образователните градини като ефективна и приобщаваща практика за качествено обучение и възпитание в ранна, предучилищна и начална училищна възраст.

Ще бъдат разгледани многостранните аспекти на учебните градини като място за мултисензорно и интердисциоплинарно обучение, за насърчаване на жизнени ценности и нагласи, свързани с уважение към природата, любов към труда, зачитане на различието, чувство за споделяне и принадлежност към общността.

Сред презентаторите и гостите са представители на Университета в Парма и Болонския университет, на Музея за деца „Експлора“ в Рим, основно училище и Югозападен Колеж в гр. Дънганън (Северна Ирландия), Фондация за устойчиво земеделие и детска градина в гр. Буяс (Испания).

Конференцията е насочена към педагогически специалисти от формалното и неформалното образование – учители и директори на детски градини и училища, педагози в центрове за подкрепа на личностното развитие и социални услуги за деца, музейни работници, неправителствени организации, представители на академичната общност и пр.

Събитието се организира в рамките на международната инициатива Gardens to Grow. Проектът, съфинансиран от програма Еразъм+ на Европейския съюз, се осъществява от водещи организации от четири държави – Италия, Северна Ирландия, Испания и България, сред които детски музеи, детски градини, университети и изследователски центрове.

Детайли

Дата:
15.11.2019
Час:
09:30 - 13:30

Организатор

Фондация „Музейко“
Телефон:
+359 2 902 0000
Email:
muzeiko@muzeiko.bg
Уебсайт:
www.muzeiko.bg

Място

Детски научен център „Музейко“
ул. "Проф. Боян Каменов" №3
София, 1700 България
+ Google Map
Уебсайт:
https://www.muzeiko.bg/bg