27.09.2016 The Boy Who Harnessed the Wind page 06

На 14 години, Уилям от Малави сам се научил как да построи вятърен генератор от отпадъци, за да има ток в селото му. После построил и втори, с който захранил помпите за напояване. Всичко това, той постигнал с помощта на книгите от местната библиотека и усърдието си. Хората го мислели за луд, но той имал мечта и не се отказал. Това е неговата история.

14.09.2016 detsa-uchilishte

Образованието по света е в крайна сметка различно, въпреки че всички до голяма степен учим едни и същи неща. Настанете се удобно, защото тези факти, цифри и особености на училищното образование по света може да ви изненадат.

14.04.2016 Oregon-Our-Children-Trust

„Бъдещето на нашето поколение е в опасност“, каза в изявление един от ищците Виктория Барет,16. „Хората заклеймяват нашето поколение като мечтатели, но надеждата не е единственият инструмент, който имаме … Искам да правя това, което обичам и да живеят живот, пълен с възможности. Искам поколението, което следва да имат еднакъв шанс. „

12.04.2016 hugh-evans_ted

В този вдъхновяващ и личен разговор, ще научите повече как новото разбиране за мястото ни в света активизира хората към действие в борбата срещу крайната бедност, климатичните промени, неравенството на половете и още.