16.11.2017

Европейската комисия публикува годишния си доклад „Мониторинг на образованието и обучението“, който разглежда тенденции за развитието на образователните системи в […]

27.09.2016 The Boy Who Harnessed the Wind page 06

На 14 години, Уилям от Малави сам се научил как да построи вятърен генератор от отпадъци, за да има ток в селото му. После построил и втори, с който захранил помпите за напояване. Всичко това, той постигнал с помощта на книгите от местната библиотека и усърдието си. Хората го мислели за луд, но той имал мечта и не се отказал. Това е неговата история.

14.09.2016 detsa-uchilishte

Образованието по света е в крайна сметка различно, въпреки че всички до голяма степен учим едни и същи неща. Настанете се удобно, защото тези факти, цифри и особености на училищното образование по света може да ви изненадат.

12.04.2016 hugh-evans_ted

В този вдъхновяващ и личен разговор, ще научите повече как новото разбиране за мястото ни в света активизира хората към действие в борбата срещу крайната бедност, климатичните промени, неравенството на половете и още.

07.04.2016 Lilia-Krasteva

„Нито едно образование не е неутрално по своята същност. То има за цел или да запази настоящото положение като образова спрямо актуалните в момента ценности, или да научи хората да бъдат свободни и критично мислещи, активни и креативни, отговорни членове на обществото.”

24.03.2016 Yambol-workshop

Много деца могат да се чувстват уплашени и объркани след бедствие или травматично събитие. Създавайки открита среда, в която те се чувстват свободни да задават въпроси, можем да помогнем на децата да се справят.