Зарежда Събития

13.01.2019 Изложба „Еврика“ в Регионален исторически музей – Пловдив

  • Това event е приключило.
„Пътуваща изложба „Еврика!” e експозиция на интерактивни модули, които ще бъдат разположени в Регионалния исторически музей – Пловдив през цялата 2019 г. Изложбата пресъздава процеси на научни открития и някои от водещите научно-технически постижения.
Посетителите ще имат възможност да научат как са създадени рентгена, телефона, морзовия апарат, както и изобретения като играчката-пружина Слинки, балона с горещ въздух и задвижваните от човешка сила автомобили.
Играейки, децата и техните родители, ще научат интересни факти за модернизацията на света и ще преоткрият музея като място за забавление, което може да провокира любопитството и въображението.
Знаеш ли кои са децата-изобретатели? А кога е създадена първата двоична  азбука? Подсказваме: много преди ерата на интернет! Кога телефонът станал телефон и случайно ли е открит телевизорът? Отговора на тези и много други въпроси, свързани с човешкото любопитство, превърнало се в научно-технически прогрес, ще намериш в нашата гостуваща изложба.
Инициативата е на Фондация „Музейко“ в партньорство с Регионален исторически музей – Пловдив и е част от програмата на  ПЛОВДИВ – ЕВРОПЕЙСКА  СТОЛИЦА НА КУЛТУРАТА 2019.

Детайли

Начало:
13.01.2019
Край:
31.12.2019
Уебсайт:
http://historymuseumplovdiv.org/front/page.php?sid=8&tid=2&bim

Организатор

Фондация „Музейко“
Телефон:
+359 2 902 0000
Email:
muzeiko@muzeiko.bg
Уебсайт:
www.muzeiko.bg

Място

Музеен център за съвременна история, на Регионален исторически музей, гр. Пловдив, ул. „Ангел Букорещлиев“ 14
ул. „Ангел Букорещлиев" 14
Пловдив, 4000 България
+ Google Map
Уебсайт:
http://historymuseumplovdiv.org/front/page.php?sid=8&tid=2&bim