Зарежда Събития

21.02.2020 Семинар за споделено учене „Създаване на образователна градина и провеждане на интердисцилинарни занимания в нея с деца на възраст 3-6 и 7-12 години“

  • Това event е приключило.

ПОКАНА

за участие в семинар за споделено учене

„СЪЗДАВАНЕ НА ОБРАЗОВАТЕЛНА ГРАДИНА И ПРОВЕЖДАНЕ НА ИНТЕРДИСЦИЛИНАРНИ ЗАНИМАНИЯ В НЕЯ С ДЕЦА НА ВЪЗРАСТ 3-6 И 7-12 ГОДИНИ“
21.02.2020 г., 11:00 – 15:00 часа, Регионален исторически музей – гр. Пловдив

Уважаеми колеги и съмишленици,

Фондация „Музейко“ Ви кани на практически семинар за създаване на образователна градина и провеждане на интердисциплинарни занимания в нея с деца в предучилищна и начална училищна възраст, който ще се проведе на 21 февруари (петък) от 11:00 до 15:00 часа в Регионален исторически музей – Пловдив (зала „Съединение“, пл. Съединение №1).

Събитието е с интерактивен характер. Участниците ще имат възможност да се запознаят с формáта Dragon Dreaming – техника, използвана в пермакултурния дизайн, която с успех би могла да се прилага и в обучението, тъй като е изключително мотивираща, обогатяваща и благоприятстваща планирането и саморегулацията на ученето и действието.

Семинарът би бил полезен за педагогически специалисти, работещи с деца от 3 до 12-годишна възраст, които насърчават формирането на умения и нагласи за устойчив начин на живот и пълноценно развитие на личността. В крайна сметка, целта на образованието не е да увеличи количеството знания, а да създаде възможности децата да създават и откриват, да проявяват инициатива и да не се страхуват да предприемат смели начинания. Обучение без ценности, колкото и качествено да изглежда, рискува да направи хората по-изкусни в егоцентризма и злотворството.

ПРОГРАМА НА СЕМИНАРА

Обучител: Мария Димитрова от http://gradinka.zaedno.net/

10.30-11.00 – Регистрация и запознаване

11.00-12.30 – Представяне на онлайн обучителен курс, посветен на образователните градини като инструмент за учене, нравствено израстване и по-добър живот

12.30-13.00 – Почивка

13.00-15.30 – Практически тренинг за създаване на образователна градина и провеждане на интердисциплинарни занимания

Участието в обучението е напълно безплатно. Ще бъдат издадени електронни сертификати на всички участници. Необходимо е единствено да се регистрирате за участие до 14.02.2020г. чрез електронния формуляр ТУК.

Организаторите не покриват разходи за път, настаняване и храна.

По време на семинара ще имате възможност да закупите новото допълнено издание на Наръчник за учене чрез преживяване във Вкусната градинка“. Той съдържа 148 цветни страници изпълнени със полезна информация, насоки, споделен опит и добри практики за изработка на проект, изграждане и развитие на пълноцена и изобилна образователна градинка, както и богата колекция от образователни занимания за деца и възрастни. Наръчникът е полезен ресурс за учители, педагози, терапевти, родителски кооперативи, образователни центрове и хора, които работят в областта на ранното детско развитие, с фокус върху интегралното образование, устойчивия начин на живот и хармоничното развитие на местните общности.

За въпроси и допълнителна информация може да се обръщате към Анелия Фернандес от фондация „Музейко“ на тел. 02/902 00 27, моб. 0893 59 13 19, имейл: anelia@muzeiko.bg.

Събитието се организира в рамките на международната инициатива „GARDENStoGROW – градско градинарство за иновативно и приобщаващо образование в ранна детска възраст“, която обединява 11 образователни организации от България, Великобритания, Испания, Италия и се изпълнява с финансовата подкрепа на програма Еразъм + на Европейския съюз.

Детайли

Дата:
21.02.2020
Час:
11:00 - 15:00

Организатор

Фондация „Музейко“
Телефон:
+359 2 902 0000
Email:
muzeiko@muzeiko.bg
Уебсайт:
www.muzeiko.bg

Място

Регионален исторически музей – Пловдив, зала „Съединение“, пл. Съединение №1
пл. Съединение №1, зала "Съединение"
Пловдив, 4000 България
+ Google Map
Телефон:
032/629409
Уебсайт:
http://www.historymuseumplovdiv.org/