Зарежда Събития

01.03.2016 Конкурс за фотография „Междукултурният диалог от гледна точка на младежта“

  • Това event е приключило.
Intercultural photo contest

Конкурсът се организира с подкрепата на Министерството на младежта и спорта и Министерството на културата и туризма на Република Азербайджан, който се осъществява в рамките на 7-ми Глобален форум на ООН в Баку, Азербайджан, в периода 25-27 април 2016 г.

Целта на конкурса е да се развият ценностите свързани с културните различия, толерантността и взаиморазбирателството, както и да се насърчи междукултурния и междурелигиозния диалог с помощта на фотографията.

Всички младежи на възраст между 14 и 29 години могат да вземат участие с представяне на една снимка. В случай, че бъде изпратена повече от една, журито ще избере тази фотография, която в по-голяма степен отговаря на темата, целите и изискванията на конкурса.

За да участвате в конкурса трябва да изпратите следните документи на e-mail: photocontestunaoc@gmail.com от 01.03. 2016 г., (начален час – 00:01 местно време в Баку) до 31.03. 2016 г. (краен час – 23:59 местно време в Баку), както следва:

  • Форма за участие, която се попълва он-лайн на адрес: http://goo.gl/forms/M17oh7OtR2 ;
  • Снимка във формат JPEG (1024 х 768 pxs, max. size 8 Mb).

Снимките трябва да представят теми като образование, миграция и медийни проблеми на младите хора, заложени в приоритетите на Инициативата на ООН „Алианс на цивилизациите (на английски). Тези, които не отговарят на темата на конкурса или насърчават екстремизма, тероризма, нападение, обида и гняв няма да бъдат допускани.

Въз основа на поставените оценки, победителите ще получат следните награди:

  • Първо място – $ 1000;
  • Второ място – $ 750;
  • Трето място – $ 500.

Церемонията по награждаването ще се състои в гр. Баку, по време на Глобалния форум. Организационният комитет ще поеме всички разходи (пътни, настаняване, храна) на победителите, които ще вземат участие в церемонията.

По време на 7-мия Глобален форум на Алианса на цивилизациите на ООН ще се организира и изложба с най-добрите творби в конкурса.

Източник: НИСМ

Детайли

Начало:
01.03.2016
Край:
31.03.2016
Уебсайт:
http://baku.unaoc.org/photo-contest-intercultural-dialogue-from-the-point-of-view-of-youth/