Зарежда Събития

21.03.2016 Търси се младежкият делегат на България към ООН 2016-2017

  • Това event е приключило.
Bulgarian-Youth-Delegate-Poster-v4

Стани следващият български младежки делегат към ООН за 2016-2017!

Защото младите хора са решението, а не проблемът!

За десета поредна година Дружеството за Обединените нации в България организира национална кампания за избор на „Български младежки делегат“. Програмата се осъществява с официалната подкрепа на Министерството на външните работи на Република България, Постоянното представителство на Република България към ООН в Ню Йорк, Национален младежки форум и ISIC България.

  • Искате ли да бъдете част от делегацията на България на 71-та сесия на Общото събрание на ООН в Ню Йорк през октомври 2016 г. и на заседанията на Комисията за социално развитие през февруари 2017 г.?
  • Уверени ли сте, че можете да защитавате интересите на младите хора по целия свят заедно с други национални младежки делегати?
  • Готови ли сте да направите проучване на проблемите на младите хора в България, да инициирате широки дискусии, да научите повече за техните мнения, нужди и интереси и да бъдете гласът на българската младеж?
  • Искате ли да станете част от уникалната инициатива за младежко участие във вземането на решения, която поставя България сред страните лидери в световен план (около 30-тина страни членки на ООН имат младежки делегати)?
  • Можете ли да отстоявате лидерската позиция на българската програма като една от най-добрите практики в световен план при младежките делегати?

Българският младежки делегат е млад човек, избран чрез прозрачен национален конкурс, който се включва в делегацията на България към Общото събрание на ООН и Комисията за социално развитие на ИКОСОС и работи с права, сравними с тези на акредитиран дипломат, по решенията на ООН за младежта. Подобна позиция младежки делегат съществува в едва около 30 държави от цял свят.

С програмата „Български младежки делегати към ООН“ България се нарежда сред страните лидери в световен и европейски мащаб, които признават младежта като равностоен партньор в процеси на вземане на решения на национално и международно равнище. България вече се цитира от Програмата на ООН за младежта, Световната федерация на Дружествата за ООН и други за водеща световна практика в топ 5% от 193-те страни членки на ООН. Мисията на Програмата е да служи като мост на ефективна комуникация и взаимодействие между младите хора в България, младите хора по света и управляващите.

Позицията предполага мандат в рамките на година и половина с различни задължения на национално и международно ниво, с фокус върху младежките политики, предизвикателства и решения, както и организиране на редица събития (кръгли маси, презентации, срещи) с цел събиране на мнения от българската младеж по актуални за страната ни и ООН теми.

Тази година кампанията ще се състои от четири кръга. Подробности за критериите за кандидатстване, етапите, както и формуляр за кандидатстване можете да намерите на страницата на Програмата (www.bgyouthdelegate.org).

Можете да кандидатствате или да номинирате подходящ за позицията млад човек на apply-now-2016 до 23:59 ч. на 03.04.2016 г.

Източник: ISIC.bg

Детайли

Начало:
21.03.2016
Край:
03.04.2016
Уебсайт:
http://bgyouthdelegate.org/?p=5307

Организатор

Дружеството за Обединените нации в България
Email:
unassoc@online.bg
Уебсайт:
http://una.bg/