Зарежда Събития

10.12.2015 Международен ден за правата на човека

  • Това event е приключило.

 

#HumanRightsDay

5 идеи за отбелязване Деня за правата на човека:

  1. Научете от кога се отбелязва Деня за правата на човека
  2. Разберете кои текстове полагат основите на законите за правата на човека
  3. Вижте как хората по света отбелязват този важен ден
  4. Гледайте интервюто на Ема Уотсън с Малала Юсафзай
  5. Намерете начини да помогнете на бежанци от Сирия

1.

През 1950 г. Организацията на обединените нации обявява 10 декември за Международен ден за правата на човека. Днес, повече от 60 години по-късно, тази дата се чества по цял свят с различни инициативи, които имат за цел да повишат познанията и разбирането на хората за човешките права и тяхната защита.

2.

В приетата през 1991 г. Конституция на Република България се залагат най-важните европейски стандарти в областта на защита на правата на гражданите. България е ратифицирала и всички основни международни конвенции, свързани с човешките права и свободи.

3.

4.

5.

Макар че в момента има много неотложни проблеми с правата на човека по света, кризата със сирийските бежанци, безспорно в международен план, е един от най-спешните проблеми.

Има много начини, чрез които да се ангажирате с помощ за сирийските бежанци. Освен да дарите средства или дрехи на организации, които помагат на бежанци, можете да се борите с дезинформацията в социалните медии и в дискусии на живо, както и да предприемете действия, с които да изискате от политиците да правят повече за края на войната в Сирия. Научете повече на zakrila.info.

.

Детайли

Дата:
10.12.2015
Уебсайт:
http://www.un.org/en/events/humanrightsday/