09.11.2020 Culpeer4Change с викторини за Целите за устойчиво развитие

Викторините (куизове) са особено популярни, както сред децата и тийнейджърите, така и сред възрастните. Съчетанието от това да подложиш знанията си на проверка и в същото време да учиш по един забавен начин, прави викторините толкова завладяващи. Викторините могат да се правят самостоятелно, в група, в състезание или групово. Добре изработените въпроси ще подсилят нашата интелигентност и способността ни да помним нови факти.

Фондация за развитие на културния и бизнес потенциал на гражданското Общество партньор по проект „CULPEER4Change – Мрежа за цели за устойчиво развитие“ изготви куизове по Целите за устойчиво развитие.

Всяка викторина се състои от 12 въпроса и три възможни отговора към всеки въпрос. Само един от отговорите е правилен. След като дадете отговор на даден въпрос ще можете да разберете дали сте прави или грешите. При завършване на викторината ще откриете анотации към всички правилни отговори като допълнителни материали за четене, свързани с всеки въпрос (връзки, видео клипове, графики, текстове).

Можете да направите викторина заедно с вашето семейство и опитите ви да отговаряте заедно може да предизвикат оживени дискусии. Може да направите викторина и сами, докато се пътувате с автобус или влак. И всеки път ще се изненадвате какво вече знаете за целите за устойчивото развитие и колко много нова информация научавате.

Викторините са насочени специално към обучение в училище и класна стая, както и за обучение извън рамките на учебната програма. Те са обогатени с методически и дидактични бележки и допълнителни съвети как да ги използвате в образователен контекст. Широк набор от допълнителни материали е представен в края на всяка викторина.

Вход към викторина за начинаещи: https://culpeer-for-change.eu/quiz/bg 
Вход към викторина за експерти: https://culpeer-for-change.eu/quiz/bg/select/level-3